keskiviikko 9. joulukuuta 2015

HOMETOWN - 1


Wihii, uutta osaa pukkaa, tällä kertaa myöskin Hometownia. Löysin sopivan koulun eiliseen eksyneisiin, vielä pitäisi jaksaa sisustaa se.. :'D Eeh..

Ilmoittelen myös, että blogi saattaa hiljentyä päivitystahdiltaan joksikin aikaa. Mulla on koulussa tosi rento jakso menossa, mutta kotiin tullessa myös koulutyöt seuraavat koska pitäisi alkaa lukea kevään kirjotuksiin, mulla on tosiaan neljä ainetta nyt keväällä.. Mikäli lakin päähäni keväällä saan en voi kun vaan kiljua onnesta :'D

Mutta se löpinöistä, eiköhän mennä osan pariin!

***


Maisemat vaihtuivat tiuhaan tahtiin junan matkatessa eteenpäin, kohti Merrycliffiä. Vuosi ulkomailla tuntui enää vain hämärältä ja kaukaiselta muistolta, ja hymyilin itsekseni nähdessäni tutun juna-aseman lähestyvän.


Vilkaisin edessä istuvaa isääni, joka luki keskittyneesti sanomalehteään. Hymähdin itsekseni ja siirsin katseeni takaisin ikkunaan.


’’Hyvät matkustajat, olemme saapumassa päätepysäkille Merrycliffin juna-asemalle. Pyydämme teitä tarkastamaan, että teillä on mukananne mahdolliset matkatavaranne, sekä kehotamme noudattamaan varovaisuutta ovien avautuessa. Harton Rails kiittää teitä matkasta ja toivottaa tervetulleeksi uudelleen.’’


’’Merrycliff. Vihdoinkin kotona.’’

***


Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmin kesätuuli puhalsi hiuksiani. En voinut olla hymyilemättä. Isä puhui puhelimeen, tilasi luultavasti taksia. Pian pääsisin kotiin, näkisin jälleen äitini vuoden jälkeen. Vaikka vanhempani olivat eronneet, olivat äiti ja isä silti hyvissä väleissä keskenään. He olivat kuin parhaat ystävät, eivät vain rakastaneet enää toisiaan romanttisessa mielessä.


Taksi valui hitaasti viereemme ja isä nyökkäsi minulle. Nostin matkatavarani maasta ja siirsin katseeni taivaalle. Hymyni hyytyi kuitenkin nopeasti tajutessani asioiden todellisen laidan. Vuosi oli kulunut, asiat olivat muuttuneet. Aiden oli muuttunut. Me olimme muuttuneet. Huokaisin syvään ja astuin isäni perässä taksiin.

***


Kotimme oli onneksi asia, joka ei ollut muuttunut mihinkään. Tuijotin tuttua rakennusta ilmeettömästi. Olimmeko oikeasti kotona?


Kävelin kevein askelin sisälle, tuttuun ja turvalliseen eteiseen.
’’Äiti?’’ Kysyin ja kuulin kuinka hento ääneni kaikui talossa.


’’Sage!’’ Äiti kiljaisi innoissaan ja pidätteli kyyneliään. Naurahdin iloisesti ja syöksyin äitini syliin. 

’’Minun oli sinua niin kova ikävä!’’ Äiti nyyhkytti olkaani vasten. ’’Tiedän, minäkin ikävöin sinua’’, vastasin hymyillen, vaikka en siinä vaiheessa tiennytkään oliko hymyni aitoa vai ei.


''Sinä olet aikuistunut todella paljon, kultaseni.''


''Voi, sinun pitää kertoa kaikki minulle, mitä vuoden aikana on tapahtunut! Millaista Ranskassa oli? Oliko siellä komeita poikia, rakastuitko sinä? Saitko paljon ystäviä?''

''Äiti rauhoitu, kerron kyllä kaiken jossakin vaiheessa'', sanoin nauraen.


’’Roger!’’ Äiti naurahti pirteästi ja tervehti isääni tuttavallisesti. Kaksikosta ei uskonut, että he olisivat joskus olleet naimisissa.

’’Hei Mary, mitä kuuluu?’’ Isä kysyi hymyillen ja käveli äidin kanssa keittiöön, jossa he jatkoivat jutteluaan.


Itse kävelin yläkertaan, huoneeseeni. Tartuin ovenkahvaan ja avasin oven hitaasti, ja lopulta astuin huoneeseen. Mikään ei tosiaan ollut muuttunut, vain pölyä oli kertynyt huonekalujen päälle. Rojahdin makaamaan sänkyni päälle ja tuijotin ilmeettömästi kattoon. Vaikka olin kotona, niin tuntui kuin olisin ollut jossakin ihan muualla. Koti ei tuntunut vuoden jälkeen enää samalta.


Aiden. Poika muistui mieleeni ja ilmeeni vakavoitui entisestään. Missä vaiheessa asiat olivatkaan menneet tähän pisteeseen, jossa ne nyt olivat? Missä vaiheessa lopetimme puhumisen toistemme kanssa, milloin välimme rikkoutuivat?


Nousin istumaan sänkyni reunalle.


Kaivoin kännykän taskustani ja menin viesteihin. Selasin vanhat viestimme läpi, tuorein viesti oli joulukuulta. Puoli vuotta sitten.

’’Sage, aloin tänään seurustelemaan. Tessa on uskomaton, en malta odottaa, että tapaatte.’’

’’En halua tavata häntä. Aiotko heittää kaikki yhteiset vuotemme pois noin vain ja korvata parhaan ystäväsi?’’

’’Sage, mitä ihmettä?’’

’’Anna olla.’’


Tuon viestin jälkeen Aiden oli yrittänyt soittaa minulle muutamia kertoja, mutta olin aina vastannut ja sanonut sen saman lauseen. En halua puhua. Se, että Aidenilla oli tyttöystävä, oli minulle liian kova pala. Jos hän vain olisi tiennyt asioiden todellisen laidan.. Olisimmeko tässä tilanteessa?

Jossakin vaiheessa hän lopetti yrittämisen, ja tässä sitä ollaan. 


Laskin kännykkäni viereeni sängylle, laskin pääni käsiini ja huokaisin syvään. Miten pystyisin ikinä kohtaamaan Aidenia?

***


Alakerrasta kuului vaimeaa puheensorinaa, kun havahduin hereille. Pudistelin hieman päätäni ja venyttelin pitkään. Olinko nukahtanut?
Vilkaisin kelloa ja nousin ylös sängyltä.


Kävelin portaat alas ja oven luona näin tutun henkilön, joka jutteli pirteästi äitini kanssa. Iris. Tyttö siirsi katseensa minuun ja hymyili leveästi.

’’SAGE!’’ Iris kiljahti ja syöksyi luokseni ja nappasi minut halaukseensa.

’’MINULLAOLINIINIKÄVÄSINUAETTETVOIEDESTAJUTAMINULLAONNIINPALJONKERROTTAVAA..’’

’’Iris, minä kuristun’’, sain sanottua tytön puhetulvan väliin.


Iris irrottautui nopeasti ja naurahti makeasti päälle. ’’Anteeksi, olin vain niin innoissani’’, tyttö sanoi hymyillen ja katsoi minua päästä varpaisiin. ’’Oletko sinä kasvanut?’’


’’Iris, minä olen 17. Pituuskasvuni on loppunut jo aikapäiviä sitten’’, sanoin hieman loukkaantuneena ja pyörittelin silmiäni.


’’Ai, hups’’, Iris sanoi nauraen. 

’’Sinä ainakin näytät ihan samalta’’, mutisin edelleen loukkaantuneena.

’’Niin sinäkin’’, Iris sanoi hymyillen lempeästi.

Totuus oli kuitenkin se, että kumpikaan meistä ei näyttänyt samalta kuin vuosi sitten. Emme vain halunneet sanoa sitä ääneen.

***


Ensimmäisen vartin Iris selitti innoissaan kaikesta, mitä oli tapahtunut vuoden aikana. Kuuntelin väsyneenä ja nappasin vain muutaman sanan sieltä täältä. 

’’Noo.. Entäs muut?’’ Vaihdoin lopulta puheenaihetta, toivoen, että Iris kertoisi jotakin Aidenista.

’’Noo, mitäs he.. Carson pyörittää edelleen eri muijaa joka viikko, Bailey on samanlainen kuin aina ennenkin ja Aiden..’’ Iris sanoi mietteliäänä.

Katsoin tyttöä kysyvästi ja odotin, että hän jatkaisi.

’’Aiden seurustelee edelleen sen tytön, ööh mikäs sen nimi nyt olikaan.. Ainiin, Tessan kanssa.’’

Hymyni hyytyi hetkessä ja tuijotin synkkänä lattiaa.


’’Piristy nyt Sage’’, Iris sanoi hymyillen. ’’Kyllä he kohta varmaan eroavat.’’

Mulkaisin Irisiä vihaisesti ja pyörittelin päätäni. ’’Tuskin. Aiden ei varmaan halua edes nähdä minua.’’


Iris mutisi jotakin vastaukseksi ja katsoi sitten kelloa. ’’Tule, mennään’’, hän sanoi hymyillen ja osoitti ovea kohti.

’’Minne?’’ Kysyin hämmentyneenä.

’’Carson ja Bailey pyysivät meitä kahville, hekin haluavat nähdä sinut pitkästä aikaa. No, mennäänkö?’’

Vilkaisin ympärilleni ja kohautin olkiani. ’’No, ihan sama.’’

***


Vakiokahvilamme näytti samalta kuin aina ennenkin kun kävelimme sisälle. Totta puhuen, minua jännitti hieman kohdata ystäväni vuoden jälkeen.
Iris vilkuili ympärilleen ja lopulta hänen katseensa nauliutui yhteen pöydistä ja hän heilutti sinne.

''Otatko sinä mitään?'' Iris kysyi ja nyökkäsi kassaa kohti.

''Ei kiitos'', mumisin vastaukseksi.

''Okei, tulen kohta perässä.''


Katsoin Iriksen perään kun hän riensi kassalle tilaamaan kahviaan. Siirsin katseeni maahan ja kävelin mahdollisimman hitaasti pöytää kohti.


''Sage!'' Bailey sanoi hymyillen.

''Hei Bailey'', vastasin hiljaa.


Nostin katseeni lattiasta vasta kuullessani tutun äänen edestäni.

''Sage?''


''Öhm..''

Silmäni kohtasivat tutut, mutta niin muuttuneet kasvot.


''Aiden'', henkäisin järkyttyneenä.


***


Siinä oli sitten eka varsinainen osa, mitäs tykkäsitte? :D 

12 kommenttia:

 1. Olipas hyvä osa. Arvasin, että Sage törmää kahvilassa heti Aideniin. Jännitys oikein väreilee ilmassa. Mitäs seuraavaksi tapahtuu? Juokseeko Sage pakoon vai kohtaako rohkeasti entisen parhaan ystävänsä? Ja eikö Aiden todellakaan ymmärrä, että Sage on ihastunut tähän? Innolla odotan mihin yllättävä kohtaaminen johtaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Jep, saa nähdä miten Aidenin ja Sagen käy, tilanne ei tosiaan ole paras mahdollinen :'D

   Poista
 2. Oi, ihana osa! Ja miten ihana talo! Sagen huone oli niin kauniisti sisustettu, että katselin ihan vihreänä kateudesta. Samoin tuo Starbucks oli tosi sievä. Mielenkiintoista nähdä, miten muut suhtautuvat Sagen paluuseen. Iris näytti olevan ennallaan, jos niin nyt voi sanoa, kun emme ole hänestä aiemin lukeneet. Vai oli Sage pistänyt välit poikki, kun kuuli Aidenin seurustelevan. Mahtaakohan poika aavistaa Sagen tunteet? Odottlen jatkoa innolla! Mistä olet muuten ladannut nuo Sagen ja Iriksen silmämeikit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ihan punastuu, kiitoskiitos! Sisustaminen on parasta, voisin vaan sisustella taloja kaiket päivät.. :D

   Sagen ja Aidenin tilanne selvenee ensiosassa ;)

   Hmm, silmämeikit :D Sagen rajauksista en ole varma, mutta veikkaisin että ovat tässä postauksessa olevat niloun rajaukset, mutta jos eivät, niin nämäkin mulla on pelissä ja ovat oikeinkin kivat :)
   http://www.digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=24957.msg615996#msg615996

   Irisin silmämeikistä ei ole hajuakaan D: yritin katsella body shopista, mutta en löytänyt edes koko meikkiä :'D lupaan laitella sulle, jos löydän sen!

   Poista
 3. Oi uutta osaa!
  Sage parka, yksipuoleiset tunteet ovat aina ikäviä. Jännittävää nähdä, miten käy kun Sage heti palattuaan tapaa Aidenin, ja onko kenties Tessakin mukana. Draamaa ei tule varmastikaan puuttumaan!
  On muuten taas tosi hienosti lavastetut rakennukset, pisteet siitä sinulle :)
  Innolla odotan uutta osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sagea käy tosiaan hieman sääliksi D: draamaa ei tosiaan tule puuttumaan! Kiitos kehuista ja kivasta kommentista :)

   Poista
 4. Ah, aina niin ihana osa. Kiva kun Sagen porukat on tekemisissä keskenään vaikka ovatkin eronneet :) Iris on ihana pieni innokas blondi 8D Yksipuolinen rakkaus, ai se sattuu niin kamalasti :c Toivottavasti Aiden ja Sage sais välinsä sovittua :)

  Odotan jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin näkee tosiaan vanhempia, jotka on oikeasti sujut toistensa kanssa eron jälkeen, joten joskus näinkin :D Iris on pirtsakka pakkaus! Yksipuolinen rakkaus ei tosiaan ole kauhean kivaa D:

   Kiitos kommentista :3

   Poista
 5. En oo vähään aikaan kommentoinut tänne(kään) blogiin, mutta nyt jaksoin sitten! :)
  Tosi hyvältä tarinalta vaikuttaa. Päähenkilö(t) on kiinnostavia ja kauniita/komeita tietty myöskin. Junamatka tuossa osan alussa oli hirmu realistisen oloinen, tykkäsin! c:

  En keksi nyt mitään sen ihmeellisempää kommentoitavaa, mutta osa oli tosiaan kyllä ihan priimalaatua :D Innolla odotan seuraavaa!
  -hedgehog-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en oo kehdannutkaan ilmotella sun cboxiin uusista osista, ettei se täyttyis vaan mun jutuista :'D Hyvä että kerkesit tulla kuitenkin katsomaan tännekin :3

   Kiitos kivasta kommentista, oon niin kökkö vastaamaan mitään, heh :D

   Poista
 6. Oi voi, kuinkas sitten kävikään :o
  pakko sano tähän kommentin alkuun, että sait mut rakastumaan uudelleen Maxis Matchiin ;__;♥ mullahan olis yksi semmoinen juttu kuin tarinakin Maxis Matchilla, mutta kun juonenkäänteet rajoittaa pelaamista :D: anygays, siihen aikeeseen
  Sagen vanhemmat oli kyllä ihan piristävä yllätys, että avioero mutta ovat silti ystäviä :D Oiskohan rakkaus syttymässä näille jossain vaiheessa uudelleen...? (ai mikä romantikko?)
  Voi että tuo Aiden-juttu D: Nyt kun on Aideninkin kanssa törmätty (vaikka tarina ei vielä kerrokaan miten kohtaus jatkuu), niin kiinnostaa kyllä hirmusesti tietää millainen bimb- eikun neiti se Tessa on. Sagen puolelle sympatiat, mutta melko tökerösti ystävälleen tekstasi silloin joskus :/ ehkä sen ymmärtää, tulihan tyttöystäväjupakka ehkä vähän puun takaa.
  Sitä vaan mietin, että onko Aiden perusmies, eikä osaa lukea rivien välistä Sagen käytöksen syytä...? :D

  ladattujen kyselemisen pariin, Iriksen ja Baileyn hiukset näyttäis kyllä somilta munkin pelissäni, mistäs ne olet kaivellut esiin? Ainiin ja Maryn asun ja hiukset myös? (ihan kamala utelu käynnissä :'D)

  Jännän äärelle jätit, pistähän jatkoa sikälimikäli kirjotuksiin lukemiselta (tsemiä niihin!) ehdit (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maxis match on ihanin pelityyli mitä tiiän, ja pelaisin enemmänkin tällä mutta ladattuja on niin kovin hankala löytää D: Ja se on ärsyttävintä ikinä, kun juonenkäänteet rajottaa pelaamista :'D

   Saa nähdä miten Sagen vanhemmille käy, mulla on joko suunnitelmia niille tai sitten ei.. :D en tiiä.
   Aidenin ja Sagen (ja Tessan!) tilanne selkenee osien kuluessa, jo seuraavassa osassa tapahtuu jotain tosi dramaattista, eikun.. :'D

   Iriksen, Maryn ja Baileyn hiukset on Poppetin retuxreita ja ladattu jostain hänen jäätävän kokoisista hiusseteistään :'D (taisi olla sellanen setti, jossa on yhteensä 123 hiukset.. Irisin hiukset ovat kuitenkin newsean, maryn ovat peggyn, baileyn hiuksista ei hajuakaan, mutta löytyvät kumminkin jostain sieltä:D) en jaksa etsiä mikä setti kyseessä, mutta suosittelen kuitenkin katsomaan kaikki hiukset läpi, on tosi kivoja :3 (ja ohgod niitä on miljoonittain!!)
   http://poppet-sims.tumblr.com/tagged/cc

   Maryn asu puolestaan on täältä:
   http://rented-space.tumblr.com/post/118231260533/everyday-casual-chic-long-term-investment

   Kiitos kommentista :3

   Poista